П`ятниця, 29.03.2024, 00:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Вільховецька гімназія

Меню сайту
Захист прав дитини

Національна дитяча «гаряча» лінія


Національна дитяча «гаряча лінія»

Національна дитяча гаряча лінія


Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства,
торгівлі людьми та гендерної дискримінації

Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2018 » Грудень » 26 » Використання піротехнічних виробів
13:42
Використання піротехнічних виробів

До настання Новорічних свят залишається все менше часу. І за традицією вони звісно ж не проходять без використання піротехнічних виробів. І не тільки діти, а й дорослі навіть не уявляють це свято без запаленого у руках бенгальського вогника, або ж гучної петарди.

Нажаль святковий настрій може зіпсувати навіть маленький неконтрольований вогник, який вирветься із рук безпечного господаря. Необережність під час використання піротехнічних виробів часто закінчується пожежею і навіть травмуванням людей. Є безліч випадків, коли петарда, чи «ракета» підривалася у руках дитини, наносячи їй тяжкі тілесні пошкодження.

Саме тому працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням під час придбання піротехнічних виробів особливу увагу звертати на сертифікат товару. Крім того, на продукції повинна бути інструкція по використанню на державній мові, умови зберігання та утилізації, а також вказані небезпечні зони для її використання.

Якщо немає інформації щодо використання - то виріб є не сертифікованим і тому користуватися ним небезпечно. Перевірте термін зберігання виробу, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити.

Сьогодні торгівля пропонує широкий вибір різноманітної піротехніки, в основному китайського, корейського і, частково, вітчизняного виробництва. Вибираючи товар, необхідно звернути увагу на його зовнішній вигляд - чи немає пошкоджень корпусу. Перед використанням обов’язково уважно прочитайте інструкцію та виберіть місце для феєрверку. Для цього потрібна відкрита територія, подалі від дерев, будівель та вибухо- і пожежонебезпечних об’єктів.

Начальник Богуславського РС ГУ ДСНС України у Київській області полковник служби ЦЗ Пономаренко В.В.

Категорія: 101 | Переглядів: 291 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Корисні посилання
Корисні посилання